SKÅNE

Tusentals ännu strömlösa

Ett par tusen skåningar saknade ännu på tisdagseftermiddagen ström och vissa bedömdes få vänta till onsdagen med att få tillbaka elen.

Framförallt nordvästra Skåne berördes, men även spridda hushåll i  hela länet. De flesta bedömdes kunna få tillbaka strömmen under onsdagen.  Men inte alla.

– Det kan vara någon enstaka kund där förhållandena är så besvärliga så att det inte kan fungera. Då får vi resonera med den kunden om det går att lösa med reservkraft tillfälligt, säger Jan-Erik Olsson, som är informationschef på Eon elnät.

På måndagskvällen saknade 8 000 skåningar el när det var som värst. Men Jan-Erik Olsson säger att problemet ska vara åtgärdat för de allra flesta under tisdagskvällen. 

– Vi har satt all personal på detta och avbrutit ordinarie jobb med att bygga om elnätet. Vi har också tagit hit personal från Halland och Småland.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista