Fastighetsägarna vill höja hyrorna

Föreningen fasighetsägarna Syd vill höja hyrorna i Skåne. Enlig en rapport som de låtit framställa så har kostnaderna för att driva en fastighet ökat mer än dubbelt så mycket som hyrorna har gjort de senaste fem åren.
- Det är ohållbart i längden. Det här kommer innebära att fler hyresrätter kommer omvandlas till bostadsrätter, säger Nils-Göran Larsson, vd för Fastighetsägarna Syd. För att lösa problemet ser han bara två vägar. - Antingen måste kommunerna sänka avgifterna, eller så måste vi få höja hyrorna. Det är framför allt kostnaderna för energi och de kommunala taxorna som slår hårt mot fastighetsägarna. Men skillnaden är stor mellan de olika kommunerna. De kommuner i Skåne där kostnaderna för fastighetsägarna har ökat mest är bland annat Skurup, Simrishamn, Kävlinge och Svedala. Medan de ökat minst i Landskrona och Staffanstorp.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".