SKÅNE

Hemma igen från kriget i Georgien

På onsdagseftermiddagen landade ett flygplan på Kastrups flygplats med svenskar som evakuerats ifrån Georgien. Med på planet var den skånska familjen Wamling - Shanturia som hade åkt till Tbilisi precis innan kriget bröt ut.

– Det värsta var att min dotter inte kunde sova på hela natten, hon hörde att flygplanet bombade i huvudstaden, säger Revas Shanturia.

Revas Shanturia ser trött och sliten ut när han berättar att hans 14-åriga dotter inte kunde sova på nätterna efter att hon hört bomber i Tbilisi. Det är väl inte konstigt att han ser trött ut, han och hans familj har rest i ett och halvt dygn. Först en tolvtimmars bussfärd från Tbilisi till grannlandet Armenien och därifrån vidare med flyg till säkerheten i Sverige.

Revas fru Carina Wamling säger att ett stort orosmoment för familjen var alla motstridiga besked om ryska militärens framfart i Georgien.  

– Vi hade under natten hört rapporter om hur ryssarna ryckt fram och de hade kommit närmare och närmare. Det sista vi hörde innan vi gick till ambassaden var att Tbilisi var isolerat, säger Carina Wamling. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista