Ny kampanj för EMU-ja i Malmö

Nu ska Malmöborna förmås att rösta ja till euron. Det är i alla fall vad Stiftelsen för Sverige i Europa vill, när den idag drar igång sin kampanj i Malmö.
Målet med kampanjen är att försöka få bort den osäkerhet som finns runt införandet av euron. Det säger kommunalrådet Ilmar Reepalu, som är en av företrädarna för kampanjen. Han tror att Malmöborna kanske mer än resten av landets befolkning ser stora fördelar med ett EMU-medlemsskap. - Om vi sedan tänker oss in i situationen att även Danmark är med i EMU, så slipper vi till exempel krånglet med löner som sätts in på dansk bank och som sedan kostar 200 kronor att flytta över till den svenska sidan. Överens med Göran Persson Ilmar Reepalu anser att statsminister Göran Persson gjorde rätt i att utfärda tydliga varningar mot EMU-motståndare i regeringen. - För mig är det en självklarhet att om regeringen har uppfattningen att vi bör rösta ja i EMU-frågan, så kan inte delar av den regeringen driva en kampanj åt ett annat håll. Är det några som har en annan uppfattning bör de i så fall hålla sig lågmälda fram till dess att frågan har avgjorts.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".