YSTAD

Beslut om idrottsanläggningar nära

Oenigheten kring upprustningen av idrottsanläggningarna i Ystad har varit stor. 
På torsdagen samlades alla partier i ett försök att enas kring ett gemensamt förslag.

I nästa vecka ska Ystads kommun ta den långsiktiga budgeten för nästa år, och då måste det vara klart vad som ska hända med de gamla idrottsanläggningarna Österporthallen och Fritidsbadet. Ska de byggas om, renoveras eller ska det till och med byggas nytt?

Även en ishall har varit uppe till diskussion, men Thomas Lantz vill idag inte berätta vad hans förslag till partierna innebär. Han säger att det är en sammanjämkning av alla partiers åsikter och vill inte svara på om en ishall överhuvudtaget ingår.

Det förslag som presenterades förra året, där ett stort byggbolag ville bygga alla tre idrottsanläggningarna under ett och samma tak till en kostnad av 500 miljoner kronor, är helt skrotat. Det blev alldeles för dyrt och nu pratar man istället om investeringar på runt 200 miljoner kronor. Ett beslut som Thomas Lantz helst skulle vilja att alla 49 kommunfullmäktigeledamöter kunde fatta i enighet.

- Det är den största enskilda investering som Ystad någonsin har gjort. Då vill jag inte ha en smal majoritet utan jag vill känna att det här står verkligen ystadborna bakom genom sina politiker, säger Thomas Lantz.

Målet är att idrottsanläggningarna ska stå klara 2011. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista