Skåne

Förvirring om Skånetrafikens sommarkort

På fredagen är sista giltighetsdagen för Skånetrafikens populära sommarkort. Men för de eventuella festivalbesökare som tänker använda kortet sent på natten, finns det risk för förvirring: när upphör kortet att gälla egentligen?

Exakt vilken tid på natten mot lördag som korten inte längre fungerar är en ganska knepig fråga. På kortkvittot står det uttryckligen att fredagen den femtonde augusti är sista dagen för användning, men detta är egentligen inte hela sanningen. Om man med kortet löser biljett i automat före klockan tre natten mot lördag går det åka på biljetten tre timmar framåt. Men om man istället sätter sig på en buss, där kortet stämplas utan att man får biljett, går det inte att åka efter klockan tre. Lösta pappersbiljetter från sommarkortet gäller nämligen inte på bussar. Skånetrafiken säger sig nu ha blivit medvetna om att förvirring kan uppstå, och man lovar att tydlig information om vad som gäller kommer afficheras. I alla fall i Malmö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista