ÖRKELLJUNGA

Narkotikahärva nystas upp

Under kort tid har ett 20-tal ungdomar gripits i Örkelljunga för narkotikabrott.  Polisen i Örkelljunga ser allvarligt på det här.

Ungdoms- och narkotikagruppen som jobbar inom Söderåsens närpolisområde grep först tre ungdomar på onsdagen och sedan ytterliggare två på torsdagen, alla misstänkta för ringa narkotikabrott. Totalt har ett 20-tal ungdomar gripits, de flesta är runt 20 år, den yngste bara 16.

– Anledningen att det blivit så många är nog att vi själva legat efter med den här biten. Nu har vi börjat nysta i det här och då får man fler och fler namn, säger Jesper Bengtsson på polisen i Örkelljunga.  

Nu ska polisen kartlägga härvan. De utesluter inte möjligheten att det kan finnas inomhusodlingar i området, liknande de som tidigare upptäckts i nordöstra Skåne.  

Jesper Bengtsson tror inte att det handlar om något grovt missbruk men betonar att man måste agera snabbt för att hjälpa ungdomarna.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista