SKÅNE

Länsstyrelsen leder kampanj mot alkohol

Semestertider kan för många innebära en ökad alkoholkonsumtion, ett mönster som kan vara svårt att ta sig ur när vardagen kommer åter. Därför startar nu länsstyrelsen tillsammans med 15 skånska kommuner en informationskampanj för ett självhjälpsprogram på internet kring alkohol.

Hemsidan heter Alkoholhjälpen och finns till för att hjälpa dem som själva funderar över sin alkoholkonsumtion, men även för den som är orolig för en vän eller anhörigs drickande.

Informationsmaterial om sidan kommer att finnas hos de medverkande kommunerna, några av dem är Klippan, Ängelholm, Osby, Kristianstad och Tomelilla.  

Alkoholhjälpen startade vid årsskiftet men Jenny Neikell som jobbar med drogförebyggande arbete på länsstyrelsen menar att slutet av sommaren är en viktig period att åter informera om sidan.

– När alkoholkonsumtionen går till överdrift, så är det ett problem för våra kommuninvånare och därför vill vi sprida informationen om Alkoholhjälpen, säger Jenny Neikell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista