YSTAD

Tillfällig lösning för skolbussar

Nära 400 barn stod i morse utan skolskjuts efter att Ystads kommun fått besked att Kammarrätten stoppat den upphandling om skolskjuts som de trodde var färdig.

Kultur- och utbildningsnämnden i Ystad jobbade under fredagen febrilt för att hitta en lösning inför måndagens skolstart, och sent på fredagseftermiddagen kunde förvaltningschef Lars-Åke Ståhl presentera en lösning.

– Alla tre bussföretagen har accepterat att med start på måndag och en vecka framåt arbeta i enlighet med de villkor vi hade från början, innan alla överklaganden kom.  

Det innebär att skolskjutsarna kommer att gå som planerat från och med måndag. 

Bakgrunden är den upphandling av skolskjutsar som man trodde var klar fram till fredagsmorgonen när beskedet kom från Kammarrätten att den hade stoppats.

Det som gällde innan Kammarrättens besked var att Sydbuss, Veolia och Österlenbuss skulle dela på skolskjutsarna i fyra olika områden. Men Sydbuss ville att upphandlingen skulle överprövas, eftersom de hävdade att de andra företagen inte lever upp till kraven.

Nu blir alltså lösningen att de tre bolagen kör inom sina områden under nästa vecka.  

– All vår inriktning har varit att få skolskjutsarna att fungera. Självklart är jag lättad, för det berör så många barn och ungdomar och föräldrar, säger Lars-Åke Ståhl.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista