Kristianstad

Tävling även på hemmaplan

Medan de tävlande i OS i Peking förbereder sig för damernas triathlonlopp där, arrangerar Kristianstad Triathlonklubb sin årliga tävling här.

– Jag hade kanske hellre varit i Kina, men det är inte så dumt här heller, säger Tony Ivarsson, som är ordförande i Kristandstad Triathlonklubb.

För fjortonde året i rad arrangerar klubben den här tävlingen. I år deltar en bit över 100 vuxna personer i det stora loppet och cirka 25-30 unga personer i en mini-triathlon som startar en timme innan. Och de har alla en person att se upp till. Lisa Nordén, som är medlem i klubben, ska nämligen vara med i OS, och triathlontävlingen som går av stapeln tidigt på måndagen. Tony Ivarsson ser fram emot att sitta framför teven och följa loppet:

– Det är ju enormt svårt, det är de 50 bästa triathleterna i världen som är där, men om allt stämmer för Lisa har hon en chans att bli bland de tre första, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista