Billigt importkött hotar skånska slakterier

Slakteriföretaget Swedish Meats med anläggningar i bland annat Kävlinge och Kristianstad gick med närmare 50 miljoner i förlust under årets första kvartal, vilket var nästan dubblet så mycket mot vad man hade räknat med och nu väntar sparåtgärder.
Ett av skälen bakom det dåliga resultatet är prispressen från billigare kött från utlandet. - Vi utnyttjar inte vår kapacitet fullt ut och det gör att vi kostar mer än vad vi behöver göra, säger Hampe Mobärg, informationsdirektör på Swedish Meats. Eventuella nedskärningar utreds Nu har en utredning tillsatts som syftar till att ta fram underlag för nedskärningar. Det är de stora anläggningarna i Kävlinge, Kristianstad, Linköping, Skellefteå och Uppsala som befinner sig i riskzonen när företaget skär ner. Verksamheten i Kävlinge hotad På vissa av dem pågår liknande produktion. I anläggningen i Linköping hanteras nötkött precis som i Kävlinge, där företaget har runt 650 anställda. Men Hampe Moberg vill i dagsläget inte ställa olika anläggningar mot varandra. Facket informerade Facket har informerats om den pågående utredningen som väntas vara klar i slutet av augusti.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".