Lund

Explosion i Lund har koppling till Malmö

Polisen misstänker att den explosion som var inatt utanför restaurangen & Bar på Mårtenstorget i Lund hänger samman med tidigare attentat i Malmö.

Det var en sprängladdning som detonerade vid restaurangen & Bar på Mårtenstorget i Lund natten till torsdagen. Det konstaterar polisen, som misstänker att explosionen hänger samman med tidigare attentat i Malmö, bland annat skottlossningen mot en bil på Söderkulla natten till igår.

– En del händelser tyder på ett samband, säger Per Lidehäll är spaningsledare på länskriminalen.

Det var strax före klockan tre som den kraftiga explosionen inträffade vid entrén till restaurangen i Lund. Glasrutor krossades, och det blev även skador på fasaden, men ingen människa skadades. Restaurangen var stängd vid tillfället.

– Det var en riktig sprängladdning, men kraften får den tekniska undersökningen visa, säger Per Lidehäll.

Ägaren till restaurangen ska höras under dagen. Polisen har också fått in en del vittnesuppgifter, bland annat fanns det folk på en intilliggande restaurang som hörde smällen och rusade ut, och uppgifterna ska nu bearbetas.

– Två män har setts springa från platsen, säger Per Lidehäll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista