Malmö

Man gripen efter vapenhandelsrån

En 40-årig man greps på torsdagen i Malmö misstänkt för inblandning i det brutala rånet mot ett vapenhandlarpar i Trollhättan i juli. Mannen misstänks för grovt rån och försök till mord.

- Mannen greps i anslutning till sin bostad. En del av vapnen har anträffats i Skåne, säger Thord Haraldsson, kommissarie på länskriminalen i Västra Götaland.

Det var i mitten av juli som ett vapenhandlarpar i Trollhättan och en bekant till dem rånades och misshandlades svårt. Sedan tidigare är sex personer häktade misstänkta för inblandning i rånet, och igår greps alltså den sjunde i Malmö. Den 40-årige Malmöbon är känd av polisen sedan tidigare.

Polisen vill inte berätta vad för vapen eller hur många av de stulna vapnen som hittats men säger att det fortfarande saknas vapen efter rånet. Vid tillslaget slog polisen även till mot andra adresser i Malmö.

Den gripne mannen ställs i eftermiddag inför häktningsdomstol i Vänersborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista