Malmö

Välfärd för alla bekostar idrottsgala

Bidrag till kultur- och idrottsföreningar i Malmö kommer att strypas i höst. Det handlar om projektet Välfärd för alla som var tänkt att stödja integrationen i Malmö genom föreningslivet. Pengarna dras in eftersom Malmö stad inte fått in tillräckligt med intäkter från idrottsevenemanget European masters games.

– Deltagarantalet är lägre än förväntat.  Det är ett misslyckande, men vi får fundera över vad som ligger bakom. Men nu ska vi göra det bra för deltagarna, säger Bo Sjöström, chef för fritidsförvaltningen i Malmö stad.

Fritidsförvaltningen har satsat stora pengar på European masters games, ett idrottsevenemang som riktar sig framförallt till idrottsutövare över 30 år som äger rum i Malmö nästa fredag.

10 000 betalande deltagare hade man räknat med, men med en vecka kvar finns det knappt 3 000 anmälda.

Dålig marknadsföring och dyra anmälningsavgifter är det som Bo Sjöström tror är anledningen till det låga deltagarsiffrorna.

Men vem är det då som drabbas av de tre till fyra miljoner som Fritidsförvaltning hade räknat med att få in? Enligt ett förslag till Fritidsnämnden ska bidrag till idrott och kulturföreningar för en komma åtta miljoner strypas, pengar som var planerade för projektet Välfärd för alla.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista