Avtalstvist stängde av teleabonnenter

På grund av en tvist mellan Telia och Tele 2 stängdes nu på förmiddagen många abonnenter - som inte har Telia - stängts av från sina abonnemang. Men de båda operatörerna har olika versioner av vad som hänt.
Telia som äger nätet - anser inte att de andra operatörerna följt de avtal som finns. - De har kopplat samtalen på det sätt som står i avtalet, säger Lena Rosell som är informatör på Telia. Men varför Telia utan förvarning stängde av abonnenterna kan hon inte svara på. - Jag vet bara detta, säger hon. Hos Tele 2 har man en annan version. Där säger man till Sveriges Radio i Malmö att det var ett missförstånd. Telia skulle uppdatera telefonväxlar, men Tele 2 visste inte att det skulle ske idag och därför drabbades kunderna, säger man. Redan efter någon timme skulle dock alla abonnenter ha sina telefontjänster tillbaka.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".