MALMÖ

Riktad explosion mot lägenhet

Det var en handgranat som exploderade på Agnesfridsvägen i Malmö natten till lördagen. Polisen utesluter inte att dådet kan ha samband med skottlossning och explosioner som inträffat i Malmö och Lund tidigare i veckan.

– En polispatrull var väldigt nära platsen när det exploderade och kunde snabbt ta sig till adressen, Agnesfridsvägen 41, säger Peter Martin, länsvakthavande befäl på polisen i Skåne och Blekinge.

Sprängladdningen exploderade mellan andra och tredje våningen och tolkas av polisen som någon typ av riktat attentat. Förutom krossade rutor har delar av fasaden förstörts. Ingen person har skadats och ingen fanns i lägenheten vid tillfället.

Under natten till lördagen gjorde polisen en teknisk undersökning och förhörde flera vittnen.

- Vi har tagit in en 23-årig man som bor i fastigheten som skadades. Han är känd av oss sedan tidigare, men han sa sig inte förstå varför granaten skulle vara riktad mot honom, säger Mikael Persson, informatör på polisen i Skåne.

Tidigare i veckan har en explosion på Mårtenstorget i Lund och en skottlossning i Malmö kopplats till gänguppgörelser i Skåne. Men om nattens explosion är en del av det är för tidigt att säga.

– Fler förhör kommer att hållas med människor. Vi hoppas också på att fler vittnen hör av sig, som kan veta någonting, säger Peter Martin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista