Malmö

Polisen nöjd med Malmöfestivalen

Den lugnaste veckan i Malmöfestivalens historia - så beskriver polisen årets festival. Det står klart när Peter Martin har sammanställt veckans förseelser. Bra samarbete och lagom väder kan vara orsakerna.

  • 128 omhändertagna personer för fylleri.
  • 58 personer omhändertagna för aggresivt beteende. 
  • 209 alkoholförseelser där de flesta är att minderåriga haft med sig alkohol med sig in på festivalområdet.

Det kan låta mycket, men med tanke på hur många som besökt festivalen, och att enskilda konserter lockat upp mot 20 000 personer sammanfattar polisen festivalveckan som mycket lugn. Sista kvällen sticker ut något med sju fall av misshandel, men på hela veckan rör det sig ändå bara om ett tiotal.

Att det blivit så här tror Peter Martin beror på bra samarbete mellan festivalledning, polis och ordningsvakter. Och vädret.

– Ett lagom festivalväder, som det har varit i år, är gynnsamt. Men organisationen har fungerat bra, sen får vi fundera och se var vi kan finputsa detaljer,sammanfattar Peter Martin, inre befäl på Skånepolisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista