Nordvästskåne

Nu regleras nyårsfyrverkerierna

Kommunerna i nordvästskåne försöker nu komma till rätta med de allt större problemen med vårdslöst användande av nyårsfyrverkerier. I Båstad, Höganäs och Ängelholms kommuner har tillsammans med närpolisen tagit fram ett förslag till skärpning av kommunernas lokala ordningsstadga.

– Felaktigt användande av fyrverkerier, där man skjuter mot varandra och in i folksamlingar har visat på ett behov att styra upp det, Bengt-Ove Ohlsson, räddningschef i Ängelholm.

Förslaget som räddningsnämnden i Ängelholm ska ta ställning till i nästa vecka går ut på att det bara ska vara tillåtet att skjuta upp nyårsraketer mellan klockan tolv på nyårsafton och klockan fyra på nyårsdagens morgon.

Dessutom får man inte skjuta upp raketer inom en radie på 300 meter från skolor, kyrkor och vårdboenden utan särskilt tillstånd. Detta gör att det blir mycket lättare för polisen att ingripa i framtiden om någon bryter mot reglerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista