Friskola hotar stänga

Ledningen för den nystartade friskolan Creatorskolan i Lund hotar stänga sin skola efter en konflikt med några föräldrar.
Grunden till konflikten är enligt ledningen att föräldrarna gått till media med stark kritik mot skolan istället för att först ha tagit upp det med skolledningen. Men enligt föräldrarna har man vid ett flertal tillfällen tagit upp problemen utan att något hände. Föräldrarna menar att personalen ljugit för föräldrarna om ett bråk mellan en vuxen och en elev på skolan. Därför känner en del föräldrar att de inte längre har förtroende för skolan. Flera föräldrar håller sina barn hemma från skolan och en kvinna som P4 Radio Malmöhus talat säger att hon aldrig kommer att låta sitt barn komma tillbaka till Creatorskkolan. För att diskutera missnöjet bland föräldrarna har skolan kallat till ett akut möte ikväll. Från skolans håll menar man att de kritiska föräldrarna är få men högljudda. - Vi har fler föräldrar som är nöjda än som är missnöjda, säger den huvudansvarige på skolan, Lars Blücher, och menar att kritiken är helt obefogad.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista