Malmö

Pensionärer får egen jobbpool i Malmö

Anlita en pensionärer för dina hushållsnära tjänster. Det erbjuder ett företag nu etablerar sig i Malmö. Affärsidén är att hyra ut arbetskraft från de som trots pensionen inte känner sig färdiga med arbetslivet.

Veteranpoolen heter företaget som på mindre än ett år startat bemanningskontor på 15 orter i Sverige.

– Vi räknar med att det ganska snart kommer att vara flera hundra inskrivna på det kontor som startar i Malmö, säger Ingrid Erlandsson, företagets VD.

Veteranpoolen har under mindre en ett år startat upp verksamheter i Stockholm, Göteborg och på 13 andra orter i Sverige.

Veteranpoolen finns redan i Skåne, en bemanningspool med uthyrning av pensionärers arbetskraft ligger i Hörby, men nu är det Malmö som står på tur och företaget är i full gång med att rekrytera en ansvarig för kontoret.

Att anlita pensionärer för hushållsnära tjänster är något som ligger i tiden, menar Ingrid Erlandsson.

– Skattereduktionen för hushållsnäratjänster och det dubbla jobbskatteavdraget för de pensionärer som vill ha kvar en fot i yrkeslivet har gjort att det finns ett bra klimat för att testa en sådan här verksamhet, säger hon.

Och det finns ett stort intresse att fortsätta arbeta även efter det att man har gått i pension.

– Det har inte alltid att göra med att man har dålig pension utan man vill komma ut och vara behövd, säger Ingrid Erlandsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista