Vård

Privat vårdstart ska underlättas

Nu satsar Vårdförbundet Skåne på att hjälpa sina medlemmar att starta eget inom hälsa, vård och omsorg. Syftet är att öka valfriheten i vården och att stötta medlemmar i den ibland krångliga processen att starta vårdföretag.

- Vi vill underlätta. Idag är regelverket svårt i offentlig verksamhet för att komma att starta en egen mottagning, säger vårdförbundets Elinor Malmros

Regeringen vill ha fler privata vårdföretag och har därför gett pengar till den utbildning som startade i Jönköping på tisdagen. Det är vårdförbundare från fyra län som samlats för att tillsammans med bland annat Nyföretagarcentrum skapa lokala team, som ska hjälpa medlemmar att starta eget i vården.

I Skåne är andelen egna företagare bland sjuksköterskor, röntgensjuksköterskor, barnmorskor och biomedicinska analytiker idag mycket lågt, enligt Elinor Malmros.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista