Skåne

Facklig konflikt blir film

Förra årets stora fackkonflikt i Skåne mellan Handels och dåvarande företaget Videomix har nu blivit film. En av de medverkande i filmen är Frida Risberg, som var med och strejkade utanför sin arbetsplats i Kristianstad under förra hösten.

Hon ser fram emot att kunna vara med och inspirera andra i liknande konflikter i framtiden.

– Filmen ska användas i utbildningssyfte och inspirera och visa att en sådan här sak går att genomföra, säger Frida Risberg.

Konflikten mellan Handels och företaget Videomix som nu bytt namn till Hemmakväll, startade under september 2007 då Handels varslade företaget om strejk. Videomix hade då vägrat skriva på ett kollektivavtal vilket under hösten ledde till fler och fler stridsåtgärder, innan Videomix till slut skrev under.

Idag vill vd:n Kent Olsson inte uttala sig mer om ärendet utan hänvisar till att det är utagerat och att man lagt det hela bakom sig. Slutdiskuterat kring konflikten är det även på arbetsplatsen och bland kollegerna, enligt Frida Risberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista