Sturup

Flygplatsledningen gillar inte Flygbussarnas turändring

Ledningen för Malmö Airport är inte nöjd med att Flygbussarna i sommar ändrat turerna mellan Lund och flygplatsen. När det är få resenärer kör Lundabussen via Malmö vilket förlänger restiden till över en timme.

– Det tycker vi inte alls är bra. Det försämrar ju tillgängligheten till Sveriges tredje flygplats, säger Lennart Björk, flygplatschef på Malmö Airport.

Under sommaren ändrade Flygbussarna turerna för bussarna mellan Lund och Malmö Airport. De turer som har få resenärer går nu via Malmö istället.

Direktbussen mellan Lund och flygplatsen tar 40 minuter. När bussen går via Malmö förlängs restiden till över en timme. Flygbussarna hänvisar till för få resenärer och till att man av miljöskäl inte kan köra med nästan helt tomma bussar.

– Jag tror att väldigt många åker bil på grund av den här bristande tillgängligheten och de höga priserna, säger Lennart Björk som tycker att frågan måste diskuteras med politiker och Skånetrafiken.

Var bor du själv?
– Jag bor i Lomma

Hur tar du dig till jobbet?
– Jag får åka bil. Det finns ingen annan möjlighet.

anna.bubenko@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista