Malmö

Nytt sprängdåd i Malmö

Tidigt på lördagsmorgonen inträffade en ny explosion i Malmö. En sprängladdning detonerade utanför en lägenhet på tredje våningen i ett hus på Almedalsgatan 8. Inga människor skadades. Tryckvågen från explosionen tryckte ut fönster och dörrar och orsakade sättningar i fastigheten.

– Det känns lite obehagligt, men vi hörde inte så mycket för vi sov ju, säger Jesper Alfredsson, nyinflyttad från Göteborg. Han hade bara hunnit sova i sitt nya hem en natt när explosionen inträffade i huset mittemot. Eftersom invånarna i huset där sprängladdningen placerats fanns inne i sina lägenheter, skadades ingen.

– Hade folk funnits i närheten hade det varit risk för liv, konstaterar Ronny Holmberg, inre befäl på Malmöpolisen. 

Under morgonen spärrade polisen av platsen och genomförde en teknisk undersökning. Man har också förhört de drabbade och vittnen. Vilken typ av sprängmedel det handlar om och vad motivet till sprängningen kan ha varit, vill polisen inte uttala sig om. För närvarande har polisen inte hittat något som kopplar ihop explosionen med den senaste tidens händelser i det som kallas gängkriget i Malmö. 

– I nuläget kan vi inte säga att det finns en direkt koppling, men vi utesluter det inte, säger Ronny Holmberg som inte tycker att Malmöborna ska vara bekymrade för sin säkerhet.  

– Det här är oftast mellan individer som av någon anledning har något otalt med varandra. Som jag bedömer är det mellan två parter. Hur det är i detta fallet kan jag inte konstatera i nuläget, men jag tycker inte att det finns någon större fara för tredje part.  

julia.aberg@sr.se

anna.bubenko@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista