Malmö

MFF med i hälsosatsning

Nya Stenkulaskolan i Malmö och Malmö FF gör gemensam sak för att ge eleverna mer fysisk träning. 150 eleverna i femman, sexan och sjuan får en extra idrottslektion i veckan där ledare från MFF medverkar.

Fotbollen kommer att vara i centrum. Men det handlar inte nödvändigtvis om att spela match och vinna.

– Att delta och ha kul är det viktigaste. Fotbollen får barnen att komma närmre varandra, säger Dennis Gerasovski, som både är lärare på skolan och aktiv inom MFF.

Samarbetet med MFF är en del av Nya Stenkulaskolans satsning på en hälso- och idrottsprofil. Till en början kommer man att hålla till på Sorgenfri idrottsplats. Men så småningom ska man också besöka MFF:s träningsplaner på stadionområdet. Och Dennis Gerasovski säger att träningen kommer att vara nyttig även för det teoretiska skolarbetet.

Adelina Unguru är en av femteklassarna som hade sin första lektion med MFF på måndagen. Hon tycker satsningen är helt rätt.

– Det är en bra sport. Nästa alla spelar fotboll, säger Adelina Unguru.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".