Snuskigt charkuteriföretag hotas av vite

Ett charkuteri- och styckföretag i Malmö hotas nu av vite på 30 000 kronor i månaden om inte företaget sköter hygien och renhållning enligt det lagstadgade egenkontrollprogrammet.
Vid Livsmedelsverkets senaste inspektion i höstas fick företaget kritik på över 40 olika punkter. Företaget säljer korv, färdigstyckat kött och rökt kött till butiker i Malmöregionen och direkt till kunder i sin egen butik. Livsmedelsverket har vid flera tillfällen de senaste åren klagat på bristande hygien och städning, och vid en inspektion i november förra året fann Göran Mattsson bland annat mögel på väggarna och flera andra brister som tyder på att företaget inte sköter den lagstadgade egenkontrollen. Det är ovanligt att Livsmedelsverket utdömer vite, men Göran Mattson anser att det inte finns någon anledning till oro för konsumenterna eftersom Livsmedelsverket gör återkommande kontroller på företaget.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".