Mölle

Framtida Mölle visas upp

Möllebor och andra intresserade kan nu ta del av visonen för ett framtida Mölle. Under den här veckan visas förslag i form av arkitektskisser i gamla stationshuset. Det handlar om en ombyggnad av hamnen, en tillbyggnad av Grand Hotel och två nya områden med bostäder.

– Jag tycker visionerna är ogenomtänkta. Hamnen fylls på somrarna just för att allt är så litet här. Det skulle dö ut om det byggs på samma sätt här som på andra ställen, säger Unn Karlsson som driver butik och restaurang i hamnen, där ett av bostadsområdena kan komma att hamna.

Arkitektskisserna har tidigare visats för ledande kommunpolitiker, och för byföreningen, vägföreningen och hamnföreningen i Mölle. Responsen har varit positiv, men nu får också byborna säga vad de tycker. Den åttonde september blir det bymöte på Grand hotel.

Carsten Wennerström kör guidade båtturer för turister i Mölle, och han hör till dom som är positiva.

– Hamnen behöver renoveras och bli större och säkrare. Det ska byggas och smygas enligt vad som sagts, säger Carsten Wennerström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".