Bostad

Trögt att sälja lägenheter i Victoria park

Trots att det finns lägenheter kvar som inte har gått att sälja så släpper livsstilssboendet Victoria Park nya lägenheter i helgen i det blivande bostadsområdet vid Kalkbrottet i Limhamn.

- Det tar lite längre tid innan man bestämmer sig, men det finns en marknad för det här, säger Unni Åström, vd för Viktoria park.

Unni Åström är inte orolig över att nedgången på bostadsmarknaden ska hindra Victoria park, utan tycker att man sålt bra.

Det var i april som bygget av Victoria park vid kanten av Kalkbrottet i Limhamn startade. Nästa sommar beräknas de första kunna flytta in. Det ska bli nästan 400 lägenheter, byggda i fyra etapper, med tillgång till bland annat reception, bassänger, spa, gym, bio, trädgård och restaurang.

Idag är ett nittiotal lägenheter sålda. Till priset av mellan 1,7 och 7,5 miljoner. Det har gått trögt att sälja de sista månaderna.

- När man har sålt nästan 100 av 133 bostäder finns ett mindre utbud. Så i slutet blir det svårare att sälja för att det finns färre objekt att välja på, säger Unni Åström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".