Företagare kan fortfarande få Bo 01-pengar

Det blir en ny prövning i högre instans om småföretagarnas chans att få pengar i Bo 01-konkursen. Kammarrätten har beslutat att ta upp ärendet.
Det är runt 50 småföretagare som drabbats av mässbolagets konkurs. De har krav på summor på allt mellan fem- och hundratusentals kronor, och kraven kommer alldeles för långt ner i konkursutredningen för att räknas. Kommunen vill hjälpa dem genom att avstå från sina egna fordringar på 13 miljoner i konkursen. Detta har man beslutat om i kommunfullmäktige. Men en kommuninvånare överklagade beslutet, och länsrätten höll med honom om att detta strider mot kommunallagen. En kommun får inte avstå från fordran för att indirekt ge stöd till enskilda. Kommunen överklagade länsrättens beslut till kammarrätten och får nu saken prövad i högre instans. Om kommunen vinner målet kan det innebära att småföretagarnas förluster kan komma att kompenseras med minst hälften av vad de krävt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".