Malmö

Malmö blir ny nordisk bas för växande Viktväktare

I december öppnar viktväktarna sitt nordiska huvudkontor i Malmö. Medarbetarna från det tidigare huvudkontoret i Helsingborg och från viktväktarna i Danmark kommer att följa med till Malmö.

– Det är en stor fördel för oss. Vi kommer behöva medarbetare som kan prata både svenska och danska och det gör man i Malmö, säger Lotte Wamberg, vd för viktväktarna i Sverige.

När Viktväktarna flyttar sitt huvudkontor till Malmö i december flyttar de tillbaka till sina rötter, för det var där viktväktarna startade i Sverige 1972.

Sedan 1986 har huvudkontoret med 45 medarbetare funnits i Helsingborg, men när man nu satsar på ett nordiskt huvudkontor för Sverige, Danmark och Finland väljer man att satsa på större lokaler vid Värnhem i Malmö.

Närheten till flygplatsen är en fördel för samarbetet med finska Viktväktarna, och för pendlande medarbetare är det lätt att ta sig till de nya lokalerna.

– Några av våra medarbetare bor redan i Malmö och jag tror att de flesta tycker att det ska bli roligt att vi samlar flera kontor och får en god bas när vi växer, säger Lotte Wamberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".