Lomma

Lomma till regeringsrätten om vattenutblick

Lomma kommun är orolig för stranden söder om Bjärred kan komma att byggas igen. Därför har man gått ända till regeringsrätten för att försöka stoppa avstyckningen av en tomt vid Södra Västkustvägen.

Striden mellan tomtägaren och Lomma kommun om att få stycka av och bygga på den aktuella tomten har pågått i flera år. Tomten stäcker sig över Södra Västkustvägen. Och i dag ligger bostadshuset på östra sidan av vägen.

Tomtägaren vill stycka av den del som ligger på västra sidan, mellan vägen och havet, och ersätta en gäststuga och ett förråd med ett nytt bostadshus. Kammarrätten har gett klartecken. Men Lars Arheden, som är ordförande i miljö- och byggnadsnämnden i Lomma, vill inte att utblicken mot havet byggs igen.

- Vi är måna om utblickarna mot havet. Och skulle vi förlora det här fallet så kan det bli prejudicerande för de fem till sex som ligger söderom, säger moderaten Lars Arheden, som är ordförande i miljö- och byggnadsnämnden i Lomma

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".