Skåne

Vägutbyggnad Fjälkinge-Gualöv dröjer

På torsdagen berättade regionrådet Gilbert Tribo (fp) att delar av regeringspengarna till E22:an kommer att användas till sträckan mellan Fjälkinge och Gualöv. Nu säger Vägverkets regiondirektör Thomas Erlandson att det inte går att med den sträckan i den här satsningen.

– Det finns mycket kvar att göra innan vi kan börja upphandlingen. Det är en process som tar några år, säger Thomas Erlandson.

Det blir ingen motorväg till Fjälkinge-Gualöv innan 2010 alltså. Sträckan har länge legat långt nere på vägverkets planering över vägbitar att bygga ut. Och Gilbert Tribo säger att det beklagligt att fel uppgifter kom ut under gårdagen gällande E22.

De projekten som nu kan komma igång lite tidigare är de som hela tiden legat överst på vägverkets planering, och då är det sträckorna Rolsberga-Hurva som nämndes igår, men även Hörby-Linderöd. Dock är det fortfarande bara fram till Linderöd och inte igenom byn som gäller.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista