Bjuv

Släckningarbetet avslutat i Bjuv

Uppdaterad 23:05
Räddningstjänsten har nu avslutat själva släckningsarbetet efter den häftiga branden vid paintballarenan på Sellebergavägen i Bjuv. Eftersläckningsarbete pågår.

Larmet om branden i den omkring 100 meter långa byggnaden kom till SOS Alarm strax efter klockan 19 på tisdagskvällen. Branden fick ett häftigt förlopp och byggnaden, som tidigare använts som lager och hönshus var snart helt övertänd.

På grund av den kraftiga rökutvecklingen uppmanades allmänheten att hålla sig inomhus, och hålla fönster och ventilation stängda.

Sammanlagt 20 brandmän från stationerna i Bjuv, Helsingborg och Åstorp ryckte ut för att bekämpa branden. Först klockan 22.30 kunde själva släckningsinsatsen avslutas och eftersläckningsarbetet ta vid.

Ingen person fanns i byggnaden och ingen kom heller till skada, enligt stabsbrandmästare Gert Gustavsson. Det var sent på tisdagskvällen inte känt vad som orsakat branden.

Monica Elfström
monica.elfstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista