MALMÖ/LUND

Nattåg står still när perronger byggs ut

Nattågen mellan Malmö och Lund kommer stå stilla i helgen. Då inleder Banverket arbetet med att förlänga perrongerna vid stationerna i Burlöv och Åkarp. Arbetena kommer pågå under sex helgnätter framöver.

– Det innebär besvär och förlängda restider för våra kunder, säger Stefan Rindestig, trafikutvecklare på Skånetrafiken.

Det är proppfullt på många Pågatåg och Öresundståg, om ett drygt år ska tågen bli längre med fler vagnar. För att tågen ska rymmas så ska 50 av Skånes 57 tågstationer få längre perronger.

Tre perronger är redan klara, i Klippan, Åstorp och Örtofta. Nu inleds jobben i Burlöv och Åkarp. Och här är det en hårt trafikerad tågsträcka mellan Malmö och Lund som påverkas när strömmen stängs av under sex helgnätter i höst, under natten mellan lördag och söndag från och med nu i helgen.

Pågatågen på sträckan ersätts med buss. För Öresundstågen blir det olika lösningar och Stefan Rindestig uppmanar resenärerna att kolla ändringarna på Skånetrafikens webb. Ersättningstrafiken varierar under de sex helgnätterna men ingen resenär ska bli strandad.

– Nej, det finns ersättningstrafik men resan tar längre tid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista