Örkelljunga

Totalstopp på E4 efter olycka

En bil kopplad med en husvagn körde in i mitträcket på E4 strax före trafikplats Skånes Fagerhult på söndagseftermiddagen. Husvagnen ställde sig på tvären och orsakade stopp i båda körriktningar.

Singelolyckan inträffade i det norrgående körfältet. Larmet kom strax efter 15-tiden och olyckan orskade stopp i båda körriktningar i flera timmar, uppger polisen.

– Vi fanns på plats för att dirigera om trafiken, det var länge långa köer på platsen, säger Skånepolisens informatör Sophie Österheim.

Minst en person har skadats och förts till Ljungby lasarett. Enligt uppgifter till polisen kan det dock vara fler personer som har skadats.

Enligt polisens första uppgifter ska den olycksdrabbade bilen också ha börjat brinna. Uppgifterna visade sig dock vara felaktiga.

– Det är ju inte helt ovanligt att det ryker lite om bilar efter olyckor, och det var förmodligen det som uppfattades som en brand, säger Sophie Österheim. 

Vid 17.30-tiden öppnades båda filer i södergående körriktning för trafik. I norrgående riktning öppnades ett av körfälten.

Mikael Stengård
mikael.stengard@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista