Vräkning hotar parabolägare

Många hyresgäster i området Törnrosen i Rosengård i Malmö riskerar att vräkas om de inte tar ner sina parabolantenner. Enligt Malmös kommunala bostadsbolag, MKB utgör parabolerna en säkerhetsrisk eftersom de kan ramla ner och skada någon.
För Ammar Daod som bor i området har kanalerna, som han bara får in via parabolen, stor betydelse. – Man får en bild av det som pågår i Mellanöstern som inte svenska medier visar, säger han. Nu vill Ammar Daod att hyresgästerna ska erbjudas ett kabelnät där de kan ta in de aktuella tv-kanalerna. Enligt Lars Birve som är vd på MKB är det ett alternativ. Men trots det upplever Ammar Daod att MKB inte har lyssnat när han tidigare har lagt fram förslaget. Och nu hotas hyresgästerna av vite om de inte plockar ner sina paraboler. – Vi har ringt flera gånger men de vill inte mötas på något sätt, de struntar helt enkelt i våra intressen, säger Ammar Daod. På fredag ska Ammar Daod tillsammans med andra boende i området diskutera frågan med MKB.
Elin Lemel
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".