Strejk, vandalism och mögel orsakade demonstration

De kommunalanställda elektrikernas strejk har nu fått konsekvenser för en skola i Burlöv. Det är Hermanskolans elever som tvingas flytta sin undervisning på grund av skadegörelse av elkablar på skolan.
Problemet är bara att fritidsgården som undervisningen skall flyttas till är mögelskadad. Idag demonstrerade elever lärare och föräldrar utanför kommunhuset i Burlöv. Hermanskolan har bara tolv elever, men det är elever med speciella behov. - Vi vill ha ett ställe med lugn och ro, säger Camilla Pålsson som jobbar på skolan Lars-Mikael Adrian är chef för skolförvaltningen i Burlövs kommun. Han har sökt febrilt efter nya lokaler utan att hitta någon som passar. Han tycker att barnen delvis kan ha sin undervisning utomhus under de tre veckor som återstår av terminen. - Det gäller bara tre veckor, sedan börjar sommarlovet och då kan vi erbjuda andra lokaler, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".