Göinge

Ytterligare sju personer i cannabisåtal

Ytterligare sex män och en kvinna åtalades i Hässleholms tingsrätt, misstänkta för att ha odlat cannabis i olika hus i Göingebygden.  De är alla misstänkta för grova narkotikabrott och har suttit häktade sedan i somras då knarkhärvan började nystas upp.

Åtalen som lämnades inpå torsdagen handlar om cannabisodlingar i fem olika fastigheter, fyra i Hässleholms kommun, i bland annat Vittsjö och Röke och en fastighet i Osby kommun. 

De sju personerna som åtalas är mellan 20 och 43 år gamla och alla misstänkta för grovt narkotikabrott efter att ha ordnat omfattande odlingar av cannabis i husen. Brotten anses som grova bland annat eftersom framställningen av narkotikan varit yrkesmässig, organiserad och omfattat en betydande mängd enligt åtalet. Det handlar kilovis av cannabis i vart av husen.

En person är dessutom misstänkt för medhjälp till grovt narkotikabrott eftersom han enligt stämningsansökan hyrt ut en fastighet till en okänd person i syfte att denne skulle odla cannabis.

Det var i somras som cannabishärvan i Göingebygden började nystas upp. Hittills hade det också hållits rättegångar mot fem personer i samma härva. En som burit sopsäckar med delvis möglig cannabis och bedöms som en bifigur dömdes till två och ett halvt års fängelse för grovt innehav. Två män som deltagit i odlingar dömdes till fem års fängelse vardera och en man och en kvinna väntar fortfarande på sina domar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista