MALMÖ

Gemensam bostadskö försenad

Den gemensamma bostadskö som ska bildas i Malmö då MKB och privata hyresvärdar ska gå samman blir försenas nu. Det var tänkt att projektet skulle starta i oktober nu blir det tidigast till årsskiftet.

– Det handlar ju om en väldigt massa människor som kommer att kontakta den här förmedlingen och då är det viktigt att allt blir rätt, säger Anders Rubin (s), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Den 20 augusti i år gav politikerna i stadsbyggnadsnämnden klartecken till ”Boplats syd”, en kombinerad marknadsplats med information och bostadskö till både MKB och privata hyresvärdar i Malmö.

Att projektet nu dröjer beror på att flera praktiska frågor inte är lösta. En av dem är hur tidigare kötid ska hanteras. Bara i MKB:s kö står idag 30 000 personer som nu ska föras över till en ny kommunal kö.

– Jag tycker att det är viktigt att vi får till en bra lösning hellre än en snabb, säger Margaretha Söderström, kommunikationschef på MKB.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista