HELSINGBORG

Polisen nära en lösning på knivmordet

Polisen har gripit och anhållit en 24-årig man och en lösning kan vara på gång kring det brutala knivmordet vid Pingstkyrkan i Helsingborg förra fredagen

– Redan i söndags visste vi ungefär vem som låg bakom det här mordet, berättar Tommy Lindén, spaningsledare på länskriminalen.

Offret var en 33-årig man som hade missbruksproblem och var hemlös och hade fått hjälp av Pingstkyrkan. Han jagades genom stadsparken och knivhöggs när han sökte skydd vid kyrkan och förblödde i trapphuset av skadorna.

24-åringen som greps på torsdagen var fick ut skadestånd sedan han släppts i brist på bevis om mord på en 44-åring i Örkelljunga förra året. Han har umgåtts i samma kretsar som den 33-åriga mannen. På torsdagen gjorde polisen husrannsakan i mannens bostad.

– Vi gjorde vissa fynd som är intressanta för utredningen, säger Tommy Lindén.

24-åringen är anhållen på sannolika skäl.

– Vi anser att vi har bevisning som räcker för att få honom häktad på sannolika skäl misstänkt för mord, säger Tommy Lindén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".