Skåne

Ännu oklart om tre skånska tidningar

På fredagen kom beskedet att 100 personer kan mista jobbet sedan Skånska Dagbladet beslutat att koncernens tre tidningar ska gå ihop och minska antalet anställda. De tre tidningarna Skånska Dagbladet, Norra Skåne och Laholms Tidning ska finnas kvar, men det är ännu oklart hur de kommer att se ut.

Mimmi Karlsson-Bernfalk är ansvarig utgivare på Norra Skåne och hon tror att de även i fortsättningen kommer att vara en självständig tidning.

- Jag är övertygad att ägarna kommer att värna om det staka lokala varumärket. En tidning är ju en del av själen på en ort och det ä ju viktigt att värna den, säger Mimmi Karlsson-Bernfalk.

Men trots att Mimmi Karlsson-Bernfalk har förhoppningar om att tidningen ska kunna behålla sin egen prägel trots uppsägningar och sammanslagningar så är det något hon än så länge bara kan spekulera.

- Vi kan samarbeta mer om visst innehåll i tidningen. Det finns också tekniska möjligheter att bli mer effektiva. Men det gäller att se hur ägarna har tänkt att arbetet ska organiseras i framtiden, säger Mimmi Karlsson-Bernfalk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista