KRISTIANSTAD

Skräpet minskar när konjunkturen sjunker

Den lågkonjunktur som nu de flesta väntar sig märks också på våra sopor bland annat byggavfall som minskar i mängd.


Läs också:

– Ja, vi har märkt det lite på det som slängs när folk renoverar trä, gips, isolering och fönster har minskat lite, konstaterar Kaj Nilsson som jobbar på Kretsloppsparken utanför Kristianstad.

Det gräsliga kaklet i badrummet kanske inte är så illa när du tänker efter, friggeboden ni talat om kanske kan vänta ett år eller två. För när plånbokens omkrets förväntas minska så börjar vi tänka både en och tre gånger innan vi sätter igång pengakrävande projekt som renoveringar och tillbyggen.

– Jag tror att man blir lite rädd när man läser och hör om lågkonjunkturen och man blir rädd att det ska kosta mer, säger Kaj Nilsson.

Men även vi som inte går i renoveringstankar påverkas ju av lågkonjunkturen. Lars Lund var på Kretsloppsparken idag med skräp från ett utstädat garage och han tror att konjunkturen kan få oss att tänka i nya banor när det gäller att köpa nytt.

– Det blir kanske så att folk håller längre i grejerna. Vi har ju länge levt under devisen köp och släng, säger Lars Lund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista