MALMÖ

Ingen gripen efter dödsskott i Malmö

(Uppdaterad 16.00) En 26-årig man dog natten till tisdagen efter att ha blivit svårt skadad i en skottlossning i Slottsstaden i centrala Malmö.

Polisen har fortfarande spår efter den gärningsman som strax före midnatt sköt en 26-årig man till döds i centrala Malmö.

På Kristinelundsvägen i Slottsstaden har många boende vaknat upp efter en dramatisk natt. Bengt Wellin driver en antikaffär precis där skottlossningen ägde rum och han blir orolig när han hört vad som hänt.

- En sådan kula kan lika väl träffa någon annan, säger Bengt Wellin.    

Boende i området larmade polisen vid 23.43 på måndagsnatten om att en skottlossning ägde rum utomhus på Östra Kristinelundsvägen.

När polisen kom dit fann man den skadade mannen. Han fördes till sjukhus där han opererades under natten men hans liv gick inte att rädda.

Det finns ännu inga uppgifter om hur många skott som avlossats eller var skotten träffat mannen.

Polisen nu efter en ensam gärningsman som ska ha försvunnit in i Rönneholmsparken vid midnatt. Gärningsmannen ska ha varit maskerad och väntat på den 26-årige man som han sedan sköt med ett flertal dödliga skott.

- Det kan betraktas som en ren avrättning, säger Lars-Håkan Lindholm, informatör på Malmöpolisen. 

I nuläget har polisen ingen misstänkt gärningsman.  Offret är känt sedan tidigare. Han är tidigare dömd för ett flertal brott och rör sig i Malmös kriminella kretsar.

Lars Håkan Lindholm kan idag inte svara på om dödsskjutningen på måndagskvällen hänger ihop med den senaste tidens gängkrig med flera explosioner och skottlossningar i Malmö och Lund.

Polisen söker nu vittnen till händelsen. Flickvännen som fick bli vittne till sin pojkväns död har ännu inte kunnat höras. Fynd har också gjorts på platsen som kan vara av intresse för utredningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista