Hörby

Hotad skola förstärker bevakningen

Efter de anonyma hoten mot Frostaskolan i Hörby förstärker nu skolan beredskapen inför fredag. Det är då hoten ska verkställas enligt de lappar som hittades på skolan förra veckan.

Poliser kommer att finnas på skolan hela dagen, och föräldrar väljer själva om de vill skicka sina barn till skolan.

– Det är en jobbig situation som vi får hantera så gott vi kan, säger Claus-Göran Woldin, rektor på Frostaskolan.

Det var den första oktober som anonyma lappar med skrivna hot hittades på Frostaskolan i Hörby. Budskapet på lapparna var att en skolmassaker liknande den som nyligen drabbade Finland även skulle komma att hända i Hörby den 10 oktober.

Lapparna skickades till Statens kriminaltekniska laboratorium SKL, och nu säger polisen att dom hittat en person som kan tänkas ligga bakom hoten. Polisen säger att den aktuella personen hålls under uppsikt, och att det inte finns någon risk att något kommer hända skolan på fredag.

Men trots detta har föräldrarna fått information om att det är upp till dem själva att bestämma om de vill skicka sina barn till skolan på fredag, en åtgärd rektor Claus-Göran Woldin menar är nödvändig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista