Turnerande personal ersätter Skånskans lokalredaktioner

Det är bara Skånska Dagbladets redaktioner i Malmö, Eslöv och Sjöbo som blir kvar när tidningen nu ska hårdbanta bort personal.

Det var i förra veckan som beskedet kom om att hundra tjänster försvinner från tidningen, och att den slås ihop med Norra Skåne och Laholms tidning.

– Vi har fattat ett beslut som i grund och botten innebär att vi kommer att dra ner antalet lokalkontor, säger Ingemar Jeppsson, styrelseordförande för Skånska Dagbladet.

Majoriteten av Skånska Dagbladets lokalkontor kommer att läggas ner. Bevakningen av orterna kommer istället skötas av mobil personal med fasta hållplatser i Eslöv, Sjöbo och Malmö.

– Vi tycker att det är viktigt att det finns många journalister på en ort. Det stimulerar den allmänna debatten och mångfalden, säger Britt Riesberg, lokalredaktör på Skånskans främsta konkurrent i Skurup, Ystads Allahanda. Och hon tycker nedläggningen av lokalkontoret är tråkig.

Skurupsbon Eva Almkvist Ringö tycker att beslutet om nedläggning är ett steg i fel riktning när det gäller nyhetsbevakning.

– Vi behöver tidningar på landsbygden. Hela världen kan inte bygga på att det måste vara stort, säger skurupsbon Eva Almkvist Ringö.

Nästa sommar ska de lokalredaktioner som omfattas av beslutet att vara nedlagda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista