Kritik mot sparbetinget på Lunds lasarett

Läkarförbundet är mycket kritisk till det sparbeting som lagts på Universitetssjukhuset i Lund. Eftersom det tagit så lång tid att fatta beslut om besparingarna måste de nu genomföras på kortare tid. Det betyder att effekten av de 70 miljoner kronor som ska sparas snarare blir 140 miljoner, hävdar läkarna.
– Det här blir katastrof för Universitetssjukhuset. Jag tror inte att det är möjligt att genomföra, säger Lars Nevander, ordförande för Mellersta Skånes läkareförening. Han är också mycket kritisk till de förslag till besparingar som diskuteras. – Man diskuterar att skära ner 17 miljoner kronor på barnsjukhuset, bland annat på barnallergi och neonatalvård. I stället för att spara på verksamheten vill man inom Läkarförbundet skära i Region Skånes administration. – Byråkratin måste bantas kraftigt och sedan måste fiaskot sjukvårdsupplysningen läggas ner, säger Lars Nevander.
David Rasmusson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".