MALMÖ

Två anhållna för skottlossning

Två personer har anhållits misstänkta för inblandning i skottlossningen på Benetts väg i Malmö natten till söndagen. Den skjutne fick föras till sjukhus med en skada i armen.

– De är misstänkt för inblandning i dådet. Det har framkommit efter förhör, säger Cindy Schönström Larsson, informatör på Skånepolisen.

Strax efter klockan ett natten mot söndagen hörde flera privatpersoner av sig till polisen och berättade om att de hört skott som avlossats på Bennets väg. Enligt polisen har flera skott bränts. Senare hittades ett vapen i närheten, på von Rosens väg. Det här vapnet tror polisen har använts vid skottlossningen.

Två personer togs in för förhör, misstänkta för mordförsök. De har nu anhållits misstänkta för inblandning i skottlossningen. Såväl offret som de anhållna är sedan tidigare kända av polisen.

Så sent som i tisdags sköts en 26-åring till döds i Slottsstaden och polisen utesluter inte att skjutningen i natt kan ha något att göra med de senaste skottlossningarna och sprängningarna i Malmö.

– Tills vi vet kan vi inte utesluta någonting, säger Cindy Schönström Larsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista