Malmö

17-åring anhållen misstänkt för grovt rån

Uppdaterad 23:40
Swedbank på Regementsgatan i Malmö rånades strax efter klockan tolv på måndagen av maskerade gärningsmän beväpnade med kniv och pistol. Polisen grep sedan fyra personer. Tre av dem släpptes efter förhör. Den äldste av dem, en sjuttonåring, är anhållen misstänkt för grovt rån.

Gärningsmännen var enligt polisen, beväpnade med kniv och en pistol vid rånet. Det är oklart om de fick med sig några pengar. Polisen kunde snabbt gripa tre av de misstänkta rånarna. Den fjärde greps lite senare på eftermiddagen.

Till en början fanns en uppgift om att en person inne på banken skulle ha misshandlats i samband med rånet och ambulans skickades till platsen. Men enligt polisen kom ingen fysiskt till skada vid rånet.

De fyra misstänkta rånarna är unga, två av dem är 15 år, en är 16 och en 17 år. Under måndagskvällen fortsatte polisen utredningen med bland annat vittnesförhör och teknisk undersökning. Även de tre som släppts är fortfarande misstänkta för brottet, enligt polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista