MALMÖ

Räddningstjänsten vill ha kamera på brandbil

Efter att brandbilar som ryckt ut till Rosengård i Malmö blivit attackerade upprepade gånger vill räddningstjänsten Syd nu sätta en övervaktningskamera på brandbilen. Ansvariga hoppas att skadegörelsen och hoten på så sätt ska minska.

– Om de som kastar sten vet att det finns en kamera på bilen kan det fungera förebyggnade, säger Attilla Jensen, chef för räddningstjänstens distrikt Jägersro.

Räddningstjänsten har ansökt hos länsstyrelsen om att få sätta upp en övervakningskamera på en av sina brandbilar. Enligt ansökan ska kameran användas vi utryckning i Malmöstadsdelen Rosengård.

Anledningarna sägs vara att förebygga och avskräcka från brott, men även att förbättra den psykiska och fysiska hälsan hos personalen. Räddningstjänsten har ofta mötts av stenkastning och andra attacker vid utryckning i Rosengård.

– Om vi kan vidta åtgärder för personalen som gör att de känner sig tryggare när de åker ut på larm så är det värt att pröva, säger Attilla Jensen.

Länsstyrelsen ska nu besluta om räddningstjänsten ska få sätta upp någon kamera på brandbilen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista