Landskrona

15-åringar dömda för våldtäkt mot barn

De tre femtonåringar som suttit häktade, sedan de greps misstänkta för att ha våldtagit en underårig flicka i Landskrona i augusti, fick idag sina domar.

Det var i augusti som tre 15-åringar utsatte en underårig flicka för gruppvåldtäkt i en lägenhet i Landskrona.  De tre dömdes till ungdomsvård och ska betala offret 184000 kronor i skadestånd.

Detaljerna för övergreppet är sekretessbelagda men brottet var så grovt att 15-åringarna trots låg ålder ändå hållits häktade. En av dem bedöms ha varit den som varit mest drivande och han dömdes till sluten ungdomsvård i ett år för grov våldtäkt mot barn samt stöld.

En av de andra pojkarna fälldes för samma brott och ska avtjäna ungdomsvård med särskild vårdplan. Den tredje som fick det  mildaste straffet dömdes för våldtäkt mot barn och hans straff blev ungdomsvård och 80 timmars ungdomstjänst. Han frigavs efter domen i väntan på verkställande medan de två som dömdes för grov våldtäkt fick stanna i häktet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista